Stuur jouw vraag in…

Wat mooi dat je een vraag wilt insturen! We gaan graag voor je aan de slag. Om je een idee te geven hoe het gaat als jij jouw vraag hebt ingestuurd schetsen we kort ons proces. En wat je verder kan verwachten. Zodat jij weet hoe het in zijn werk gaat en waar je aan toe bent.

Persoonlijk contact

Iemand van onze organisatie neemt na het indienen van je vraag dus altijd contact met je op. Persoonlijk contact vinden we namelijk erg belangrijk.  We bespreken samen je vraag en scherpen hem waar nodig wellicht nog wat aan. Ook stemmen we verwachtingen over en weer met elkaar af. Want je vraagstuk door onderwijs en studenten laten beantwoorden is natuurlijk heel iets anders dan het inzetten van een adviesbureau. 

Plan vooraf 

Voordat de studenten zomaar lukraak aan de slag gaan, hebben ze altijd een gesprek met jou als opdrachtgever. Wie ben je, wat wil je precies, wat je voor ogen hebt etc. Dan gaan de studenten aan de slag en maken ze vaak eerst een plan(netje) hoe ze het willen gaan aanpakken. Dat krijg jij ook, zodat je kunt checken of de aanpak inderdaad jouw vraag beantwoordt. Soms schakelen we (onderwijs) ook experts in. Als dat kan, wordt de uitvoering van je project gekoppeld aan de lesstof die de studenten op dat moment vanuit het onderwijs ontvangen. Dit zorgt voor een mooie combinatie tussen theorie en praktijk.

Uit ervaring weten we dat het belangrijk is om contact te houden met de studenten. Hoe meer tijd jij er in kan steken, hoe beter vaak het eindresultaat. Belangrijk is het dus  om goed bereikbaar te zijn voor de studenten en op initiatief van de studenten af te spreken en te sturen op het resultaat. 

Begeleiding door docenten

Naast dat jij er dus tijd in investeert, worden de studenten ook intensief begeleid door de onderwijsinstelling. Docenten begeleiden de studenten tijdens de uitvoering van jouw opdracht.

Kosten

Je vraag insturen kost je niets. We verbinden je kosteloos aan een van onze deelnemende onderwijsinstellingen die met jouw vraagstuk aan de slag gaan. Natuurlijk kan het zijn dat voor uitvoering van de opdracht er wellicht kosten gemaakt moeten worden. Bijvoorbeeld als er een experiment gedaan moet worden of iets gekweekt wordt. Als er al kosten zijn, dan wordt dit vooraf met je afgestemd.

Inspiratie: deze vragen zijn al eens beantwoord

We snappen dat je wellicht wat inspiratie nodig hebt om de juiste vraag te formuleren. Daarom hieronder een aantal voorbeelden van vragen die we in het verleden al eens beantwoord hebben…

U

Welke vergroeningen zijn op het bedrijf goed toepasbaar en dragen economisch en maatschappelijk bij aan de natuur verbetering?

U

Hoe ga ik om met kruidenrijkgrasland in het dagelijks management?

U

Hoe krijg ik de optimale/maximale melkopbrengst in de tank tegen een zo laag mogelijke kostprijs?

U

Ik wil wel beter in beeld hebben hoe ik de CO2 op ons bedrijf verder kan reduceren en wat daar de economische gevolgen van zijn

U

Welke winstgevende activiteiten kan ik uitvoeren naast mijn bedrijf?

U

Is het voor mij interessant biologisch melkveehouder te worden?

U

Kan ik naast mijn kwekerij toeristische activiteiten toevoegen? En zo ja, welke?

Is dit wel geschikt voor mijn bedrijf?

Om je een idee te geven, dit zijn voorbeelden van ondernemers die hun vragen met hulp van onderwijs hebben laten beantwoorden.

P

Melkveehouders

P

Bed & breakfast

P

Biologisch varkenshouder

P

Loonbedrijven

P

Biologische melkveehouder

P

Groothandel in zaden

Je vraag insturen…

Nu je een goed beeld hebt hoe het proces er uit ziet van vraag tot antwoord, snappen we dat je niet meer kan wachten met het indienen van je vraag. Klik op de button hieronder en je gaat direct naar onze vragenlijst.